
Lesser Black-backed Gull
The lesser black-backed gull (Larus fuscus) is a large gull that breeds on the Atlantic coasts of Europe.
Infos sur les espèces
Eastern Cape and beyond
Provinces where Lesser Black-backed Gull is most recorded. Tap one to find places to stay.
14 records, iNaturalist
Parcs où les hôtes ont observé l’espèce Lesser Black-backed Gull
Hébergements engagés
À travers Afrique du Sud
Observé régulièrement · Accueillant pour les ornithologues
Observé régulièrement · Accueillant pour les ornithologues
Observé régulièrement · Accueillant pour les ornithologues
Observé régulièrement · Accueillant pour les ornithologues
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
Lesser Black-backed Gull : espèce observée ici
iSimangaliso wetlands, sand forest, and Sodwana reefs
Voir les hébergements engagésPréparer un voyage
Lesser Black-backed Gull : quand et où l’observer
Lesser Black-backed Gull : signalé par des hôtes dans ou près de Kruger National Park.
Meilleures heures de la journée
- Les premières heures après le lever du soleil, et la fin d’après-midi. Les oiseaux chantent et se nourrissent surtout à la fraîche.
- Midi. Plus calme, surtout par la chaleur d’été.
Façons d’observer
Conduire soi-même
Votre véhicule et votre rythme, sur les routes du parc.
Parcs où l’espèce est signalée
Liste rouge de l’UICN
Least Concern
Espèce
Larus fuscus
Observations
14
observations iNaturalist
Chaque réservation sur Spekboom soutient la conservation.
Questions des voyageurs
Une observation signifie qu’un hôte a vu l’espèce Lesser Black-backed Gull sur place ou à proximité. Ce n’est jamais une garantie de la voir.
Which parks and reserves are best for the Lesser Black-backed Gull in South Africa?
Hosts on Spekboom have recorded the Lesser Black-backed Gull at stays in or beside Kruger National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Lesser Black-backed Gull in South Africa?
The Lesser Black-backed Gull is most recorded in Eastern Cape (36% of records), Mpumalanga (21% of records), North West (21% of records), based on 14 iNaturalist observations. 41 places to stay on Spekboom in South Africa have recorded the Lesser Black-backed Gull on site or nearby.
What is the conservation status of the Lesser Black-backed Gull?
The Lesser Black-backed Gull (Larus fuscus) is listed as Least Concern on the IUCN Red List.
What is the Lesser Black-backed Gull?
The lesser black-backed gull (Larus fuscus) is a large gull that breeds on the Atlantic coasts of Europe. It is migratory, wintering from the British Isles south to West Africa. It is a regular winter visitor to the east coast of North America, probably from the breeding population in Iceland.
























