Aller au contenu principal
Cape Parrot
Showing stays that recordCape Parrot2 stays list it on site or nearby
Infos sur les espèces

Hébergements engagés

À travers Afrique du Sud

Observé régulièrement · Accueillant pour les ornithologues

Verkijken Cottage

Observé régulièrement · Accueillant pour les ornithologues

Cussonia Cottage
Plus d’hébergements à proximité

Accueillant pour les ornithologues

Oceans Away

Accueillant pour les ornithologues

Bartholomeus Klip Farmhouse

Accueillant pour les ornithologues

Coot Club
Bitou River Lodge

Sandstone amphitheatres and cool mountain air

Voir les hébergements engagés
The Drakensberg

Préparer un voyage

Cape Parrot : quand et où l’observer

Comment et quand observer le Cape Parrot

Meilleures heures de la journée

  • Les premières heures après le lever du soleil, et la fin d’après-midi. Les oiseaux chantent et se nourrissent surtout à la fraîche.
  • Midi. Plus calme, surtout par la chaleur d’été.

Liste rouge de l’UICN

Vulnerable

Espèce

Poicephalus robustus

Observations

105

observations iNaturalist

Chaque réservation sur Spekboom soutient la conservation.

Questions des voyageurs

Une observation signifie qu’un hôte a vu l’espèce Cape Parrot sur place ou à proximité. Ce n’est jamais une garantie de la voir.

Where can you see the Cape Parrot in South Africa?

The Cape Parrot is most recorded in Eastern Cape (50% of records), Limpopo (28% of records), KwaZulu-Natal (22% of records), based on 105 iNaturalist observations. 2 places to stay on Spekboom in South Africa have recorded the Cape Parrot on site or nearby.

When is the best time to see the Cape Parrot?

The Cape Parrot is recorded throughout the year, so no month is the wrong month to look for it.

What is the conservation status of the Cape Parrot?

The Cape Parrot (Poicephalus robustus) is listed as Vulnerable on the IUCN Red List.

What is the Cape Parrot?

The Cape parrot (Poicephalus robustus) or Levaillant's parrot is a large, temperate forest dwelling parrot of the genus Poicephalus endemic to South Africa. It was formerly grouped as a subspecies along with the savanna-dwelling brown-necked parrot (P. fuscicollis fuscicollis) and grey-headed parrot (P. f. suahelicus), but is now considered a distinct species.