
Black-headed Gull
The black-headed gull (Chroicocephalus ridibundus) is a small gull that breeds in much of Europe and Asia, and also in coastal eastern Canada.
Infos sur les espèces
Western Cape
Provinces where Black-headed Gull is most recorded. Tap one to find places to stay.
11 records, iNaturalist
Parcs où les hôtes ont observé l’espèce Black-headed Gull
Hébergements engagés
À travers Afrique du Sud
Black-headed Gull : espèce observée ici
Black-headed Gull : espèce observée ici
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Sandstone amphitheatres and cool mountain air
Voir les hébergements engagésPréparer un voyage
Black-headed Gull : quand et où l’observer
Black-headed Gull : signalé par des hôtes dans ou près de Kogelberg Nature Reserve.
Meilleures heures de la journée
- Les premières heures après le lever du soleil, et la fin d’après-midi. Les oiseaux chantent et se nourrissent surtout à la fraîche.
- Midi. Plus calme, surtout par la chaleur d’été.
Façons d’observer
Conduire soi-même
Votre véhicule et votre rythme, sur les routes du parc.
Parcs où l’espèce est signalée
Liste rouge de l’UICN
Least Concern
Espèce
Chroicocephalus ridibundus
Observations
11
observations iNaturalist
Chaque réservation sur Spekboom soutient la conservation.
Questions des voyageurs
Une observation signifie qu’un hôte a vu l’espèce Black-headed Gull sur place ou à proximité. Ce n’est jamais une garantie de la voir.
Which parks and reserves are best for the Black-headed Gull in South Africa?
Hosts on Spekboom have recorded the Black-headed Gull at stays in or beside Kogelberg Nature Reserve. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Black-headed Gull in South Africa?
The Black-headed Gull is most recorded in Western Cape (100% of records), based on 11 iNaturalist observations. 2 places to stay on Spekboom in South Africa have recorded the Black-headed Gull on site or nearby.
What is the conservation status of the Black-headed Gull?
The Black-headed Gull (Chroicocephalus ridibundus) is listed as Least Concern on the IUCN Red List.
What is the Black-headed Gull?
The black-headed gull (Chroicocephalus ridibundus) is a small gull that breeds in much of Europe and Asia, and also in coastal eastern Canada. Most of the population is migratory and winters further south, but some birds reside in the milder westernmost areas of Europe.

























