
Southern Giant Petrel
The southern giant petrel (Macronectes giganteus), also known as the Antarctic giant petrel, giant fulmar, stinker, and stinkpot, is a large seabird of the southern oceans.
Infos sur les espèces
Western Cape and beyond
Provinces where Southern Giant Petrel is most recorded. Tap one to find places to stay.
25 records, iNaturalist
Parcs où les hôtes ont observé l’espèce Southern Giant Petrel
Hébergements engagés
À travers Cap-Oriental
Southern Giant Petrel : espèce observée ici
Southern Giant Petrel : espèce observée ici
Southern Giant Petrel : espèce observée ici
Southern Giant Petrel : espèce observée ici
Southern Giant Petrel : espèce observée ici
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Forests, lagoons, and Knysna's sheltered bay
Voir les hébergements engagésPréparer un voyage
Southern Giant Petrel : quand et où l’observer
Southern Giant Petrel : signalé par des hôtes dans ou près de Addo Elephant National Park.
Meilleures heures de la journée
- Les premières heures après le lever du soleil, et la fin d’après-midi. Les oiseaux chantent et se nourrissent surtout à la fraîche.
- Midi. Plus calme, surtout par la chaleur d’été.
Façons d’observer
Conduire soi-même
Votre véhicule et votre rythme, sur les routes du parc.
Parcs où l’espèce est signalée
Liste rouge de l’UICN
Least Concern
Espèce
Macronectes giganteus
Observations
25
observations iNaturalist
Chaque réservation sur Spekboom soutient la conservation.
Questions des voyageurs
Une observation signifie qu’un hôte a vu l’espèce Southern Giant Petrel sur place ou à proximité. Ce n’est jamais une garantie de la voir.
Which parks and reserves are best for the Southern Giant Petrel in Eastern Cape?
Hosts on Spekboom have recorded the Southern Giant Petrel at stays in or beside Addo Elephant National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Southern Giant Petrel in South Africa?
The Southern Giant Petrel is most recorded in Western Cape (84% of records), Eastern Cape (12% of records), based on 25 iNaturalist observations. 5 places to stay on Spekboom in Eastern Cape have recorded the Southern Giant Petrel on site or nearby.
What is the conservation status of the Southern Giant Petrel?
The Southern Giant Petrel (Macronectes giganteus) is listed as Least Concern on the IUCN Red List.
What is the Southern Giant Petrel?
The southern giant petrel (Macronectes giganteus), also known as the Antarctic giant petrel, giant fulmar, stinker, and stinkpot, is a large seabird of the southern oceans. Its distribution overlaps broadly with the similar northern giant petrel, though it overall is centered slightly further south.

























