
Franklin's Gull
The Franklin's gull (Leucophaeus pipixcan) is a small (length 12.6, 14.2 in, 32, 36 cm) gull.
Infos sur les espèces
Western Cape and beyond
Provinces where Franklin's Gull is most recorded. Tap one to find places to stay.
27 records, iNaturalist
Parcs où les hôtes ont observé l’espèce Franklin's Gull
Hébergements engagés
À travers Afrique du Sud
Franklin's Gull : espèce observée ici
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Accueillant pour les ornithologues
Sandstone amphitheatres and cool mountain air
Voir les hébergements engagésPréparer un voyage
Franklin's Gull : quand et où l’observer
Franklin's Gull : signalé par des hôtes dans ou près de West Coast National Park.
Meilleures heures de la journée
- Les premières heures après le lever du soleil, et la fin d’après-midi. Les oiseaux chantent et se nourrissent surtout à la fraîche.
- Midi. Plus calme, surtout par la chaleur d’été.
Façons d’observer
Conduire soi-même
Votre véhicule et votre rythme, sur les routes du parc.
Parcs où l’espèce est signalée
Liste rouge de l’UICN
Least Concern
Espèce
Leucophaeus pipixcan
Observations
27
observations iNaturalist
Chaque réservation sur Spekboom soutient la conservation.
Questions des voyageurs
Une observation signifie qu’un hôte a vu l’espèce Franklin's Gull sur place ou à proximité. Ce n’est jamais une garantie de la voir.
Which parks and reserves are best for the Franklin's Gull in South Africa?
Hosts on Spekboom have recorded the Franklin's Gull at stays in or beside West Coast National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Franklin's Gull in South Africa?
The Franklin's Gull is most recorded in Western Cape (81% of records), Eastern Cape (7% of records), KwaZulu-Natal (7% of records), based on 27 iNaturalist observations. 1 place to stay on Spekboom in South Africa has recorded the Franklin's Gull on site or nearby.
What is the conservation status of the Franklin's Gull?
The Franklin's Gull (Leucophaeus pipixcan) is listed as Least Concern on the IUCN Red List.
What is the Franklin's Gull?
The Franklin's gull (Leucophaeus pipixcan) is a small (length 12.6, 14.2 in, 32, 36 cm) gull. The genus name Leucophaeus is from Ancient Greek leukos, "white", and phaios, "dusky". The specific pipixcan is a Nahuatl name for a type of gull.

























