Zum Hauptinhalt springen
Red-footed Falcon
Showing stays that recordRed-footed Falcon1 stay lists it on site or nearby
Wissenswertes zu den Arten

Parks, in denen Gastgeber die Art Red-footed Falcon erfassen

Unterkünfte, die etwas zurückgeben

In ganz Ostkap

Weitere Unterkünfte in der Nähe
Langebos Huts

Forests, lagoons, and Knysna's sheltered bay

Orte ansehen, die etwas zurückgeben
The Garden Route

Eine Reise planen

Red-footed Falcon: wann und wo Sie die Art sehen

Gastgeber haben die Art Red-footed Falcon in oder bei Mountain Zebra National Park erfasst.

Wie und wann man den Red-footed Falcon sieht

Beste Tageszeiten

  • Später Vormittag bis Nachmittag. Greifvögel kreisen, sobald die Sonne Thermik erzeugt.
  • Früher Morgen. Sitzt oft auf einer Warte, während sich die Luft erwärmt.

Möglichkeiten der Beobachtung

Selbst fahren

Eigenes Fahrzeug, eigenes Tempo, auf den Straßen des Parks.

Wo Gastgeber die Art erfassen

Rote Liste der IUCN

Vulnerable

Art

Falco vespertinus

Nachweise

36

iNaturalist-Beobachtungen

Jede Buchung auf Spekboom unterstützt den Naturschutz.

Häufige Fragen von Reisenden

Ein Nachweis bedeutet, dass ein Gastgeber die Art Red-footed Falcon auf dem Grundstück oder in der Nähe gesehen hat. Eine Sichtung ist nie garantiert.

Which parks and reserves are best for the Red-footed Falcon in Eastern Cape?

Hosts on Spekboom have recorded the Red-footed Falcon at stays in or beside Mountain Zebra National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.

Where can you see the Red-footed Falcon in South Africa?

The Red-footed Falcon is most recorded in Mpumalanga (25% of records), KwaZulu-Natal (17% of records), Gauteng (17% of records), based on 36 iNaturalist observations. 1 place to stay on Spekboom in Eastern Cape has recorded the Red-footed Falcon on site or nearby.

What is the conservation status of the Red-footed Falcon?

The Red-footed Falcon (Falco vespertinus) is listed as Vulnerable on the IUCN Red List.

What is the Red-footed Falcon?

The red-footed falcon (Falco vespertinus), formerly western red-footed falcon, is a bird of prey. It belongs to the family Falconidae, the falcons. This bird is found in eastern Europe and Asia although its numbers are dwindling rapidly due to habitat loss and hunting. It is migratory, wintering in Africa.