
Red-footed Falcon
The red-footed falcon (Falco vespertinus), formerly western red-footed falcon, is a bird of prey.
Spesie-insigte
Mpumalanga and beyond
Provinces where Red-footed Falcon is most recorded. Tap one to find places to stay.
36 records, iNaturalist
Parke waar gashere die Red-footed Falcon aanteken
Verblyfplekke wat teruggee
Regoor die Oos-Kaap
Red-footed Falcon hier aangeteken
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Forests, lagoons, and Knysna's sheltered bay
Sien plekke wat teruggeeBeplan ’n reis
Wanneer en waar om die Red-footed Falcon te vind
Gashere het die Red-footed Falcon gesien by verblyfplekke in of langs Mountain Zebra National Park.
Beste tye van die dag
- Van laatoggend tot middel van die middag. Roofvoëls sweef sodra die son warm lugstrome laat opstyg.
- Vroegoggend. Sit dikwels terwyl die lug warm word.
Hoe om te kyk
Ry self
Jou eie voertuig en pas, op die park se paaie.
Waar gashere dit aanteken
IUBN Rooi Lys
Vulnerable
Spesie
Falco vespertinus
Waarnemings
36
iNaturalist-waarnemings
Elke bespreking op Spekboom ondersteun bewaring.
Vrae wat reisigers vra
’n Waarneming beteken dat ’n gasheer die Red-footed Falcon op die eiendom of naby gesien het. Dit waarborg nooit dat jy dit sal sien nie.
Which parks and reserves are best for the Red-footed Falcon in Eastern Cape?
Hosts on Spekboom have recorded the Red-footed Falcon at stays in or beside Mountain Zebra National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Red-footed Falcon in South Africa?
The Red-footed Falcon is most recorded in Mpumalanga (25% of records), KwaZulu-Natal (17% of records), Gauteng (17% of records), based on 36 iNaturalist observations. 1 place to stay on Spekboom in Eastern Cape has recorded the Red-footed Falcon on site or nearby.
What is the conservation status of the Red-footed Falcon?
The Red-footed Falcon (Falco vespertinus) is listed as Vulnerable on the IUCN Red List.
What is the Red-footed Falcon?
The red-footed falcon (Falco vespertinus), formerly western red-footed falcon, is a bird of prey. It belongs to the family Falconidae, the falcons. This bird is found in eastern Europe and Asia although its numbers are dwindling rapidly due to habitat loss and hunting. It is migratory, wintering in Africa.

























