
Sooty Tern
The sooty tern (Onychoprion fuscatus) is a seabird in the family Laridae.
Spesie-insigte
KwaZulu-Natal and beyond
Provinces where Sooty Tern is most recorded. Tap one to find places to stay.
26 records, iNaturalist
Parke waar gashere die Sooty Tern aanteken
Verblyfplekke wat teruggee
Regoor KwaZulu-Natal
Sooty Tern hier aangeteken
Word gereeld gesien · Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Voëlkykervriendelik
Rolling green hills, dairy farms, and pottery studios
Sien plekke wat teruggeeBeplan ’n reis
Wanneer en waar om die Sooty Tern te vind
Gashere het die Sooty Tern gesien by verblyfplekke in of langs iSimangaliso Wetland Park and Weenen Game Reserve.
Beste tye van die dag
- Die eerste ure ná sonop, en laatmiddag. Voëls roep en vreet meestal in die koelte.
- Middaguur. Stiller, veral in die somerhitte.
IUBN Rooi Lys
Least Concern
Spesie
Onychoprion fuscatus
Waarnemings
26
iNaturalist-waarnemings
Elke bespreking op Spekboom ondersteun bewaring.
Vrae wat reisigers vra
’n Waarneming beteken dat ’n gasheer die Sooty Tern op die eiendom of naby gesien het. Dit waarborg nooit dat jy dit sal sien nie.
Which parks and reserves are best for the Sooty Tern in KwaZulu-Natal?
Hosts on Spekboom have recorded the Sooty Tern at stays in or beside iSimangaliso Wetland Park and Weenen Game Reserve. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Sooty Tern in South Africa?
The Sooty Tern is most recorded in KwaZulu-Natal (50% of records), Western Cape (23% of records), Gauteng (12% of records), based on 26 iNaturalist observations. 2 places to stay on Spekboom in KwaZulu-Natal have recorded the Sooty Tern on site or nearby.
What is the conservation status of the Sooty Tern?
The Sooty Tern (Onychoprion fuscatus) is listed as Least Concern on the IUCN Red List.
What is the Sooty Tern?
The sooty tern (Onychoprion fuscatus) is a seabird in the family Laridae. It is a bird of the tropical oceans, breeding on islands throughout the equatorial zone.

























