Spring na die hoofinhoud
Red Knot
Showing stays that recordRed Knot5 stays list it on site or nearby
Spesie-insigte

Parke waar gashere die Red Knot aanteken

Verblyfplekke wat teruggee

Regoor die Oos-Kaap

Red Knot hier aangeteken

Langebos Huts

Red Knot hier aangeteken

Nyathi Rest Camp

Red Knot hier aangeteken

Matyholweni Rest Camp

Red Knot hier aangeteken

Addo Rest Camp
Meer verblyfplekke naby

Forests, lagoons, and Knysna's sheltered bay

Sien plekke wat teruggee
The Garden Route

Beplan ’n reis

Wanneer en waar om die Red Knot te vind

Gashere het die Red Knot gesien by verblyfplekke in of langs Addo Elephant National Park.

Hoe en wanneer om die Red Knot te sien

Beste tye van die dag

  • Die eerste ure ná sonop, en laatmiddag. Voëls roep en vreet meestal in die koelte.
  • Middaguur. Stiller, veral in die somerhitte.

Hoe om te kyk

Ry self

Jou eie voertuig en pas, op die park se paaie.

Waar gashere dit aanteken

IUBN Rooi Lys

Near Threatened

Spesie

Calidris canutus

Waarnemings

38

iNaturalist-waarnemings

Elke bespreking op Spekboom ondersteun bewaring.

Vrae wat reisigers vra

’n Waarneming beteken dat ’n gasheer die Red Knot op die eiendom of naby gesien het. Dit waarborg nooit dat jy dit sal sien nie.

Which parks and reserves are best for the Red Knot in Eastern Cape?

Hosts on Spekboom have recorded the Red Knot at stays in or beside Addo Elephant National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.

Where can you see the Red Knot in South Africa?

The Red Knot is most recorded in Western Cape (74% of records), KwaZulu-Natal (24% of records), based on 38 iNaturalist observations. 5 places to stay on Spekboom in Eastern Cape have recorded the Red Knot on site or nearby.

What is the conservation status of the Red Knot?

The Red Knot (Calidris canutus) is listed as Near Threatened on the IUCN Red List.

What is the Red Knot?

The red knot (Calidris canutus) (just knot in English-speaking Europe) is a medium-sized shorebird which breeds in tundra and the Arctic Cordillera in the far north of Canada, Europe, and Russia. It is a large member of the Calidris sandpipers, second only to the great knot. Six subspecies are recognised.