
Northern Shoveler
The northern shoveler (/ˈʃʌvələr/; Spatula clypeata), or northern shoveller in British English, sometimes known simply as the shoveler, is a common and widespread duck.
Informazioni sulla specie
Western Cape
Provinces where Northern Shoveler is most recorded. Tap one to find places to stay.
6 records, iNaturalist
Parchi in cui gli host segnalano: Northern Shoveler
Strutture che sostengono una causa
In tutto il Sudafrica
Avvistato spesso · Birder Friendly
Avvistato spesso · Birder Friendly
Avvistato spesso · Birder Friendly
Avvistato spesso · Birder Friendly
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
Northern Shoveler: segnalato qui
iSimangaliso wetlands, sand forest, and Sodwana reefs
Vedi le strutture che sostengono una causaPianificare un viaggio
Quando e dove trovarlo: Northern Shoveler
Gli host hanno segnalato questa specie (Northern Shoveler) in strutture dentro o accanto a Kruger National Park.
Le ore migliori della giornata
- Le prime ore dopo l’alba e il tardo pomeriggio. Gli uccelli cantano e si nutrono soprattutto nelle ore fresche.
- Mezzogiorno. Più silenzioso, soprattutto nel caldo estivo.
Modi di osservare
Guidare in autonomia
Il Suo veicolo e il Suo ritmo, sulle strade del parco.
Dove lo segnalano gli host
Lista Rossa IUCN
Least Concern
Specie
Spatula clypeata
Segnalazioni
6
Osservazioni su iNaturalist
Ogni prenotazione su Spekboom sostiene la conservazione.
Le domande dei viaggiatori
Una segnalazione significa che un host ha visto questa specie (Northern Shoveler) nella struttura o nei dintorni. Non è mai una garanzia di avvistamento.
Which parks and reserves are best for the Northern Shoveler in South Africa?
Hosts on Spekboom have recorded the Northern Shoveler at stays in or beside Kruger National Park. A record means a host has seen it on the property or nearby, which makes these the places to base yourself; it is never a guarantee of a sighting on any given day.
Where can you see the Northern Shoveler in South Africa?
The Northern Shoveler is most recorded in Western Cape (100% of records), based on 6 iNaturalist observations. 41 places to stay on Spekboom in South Africa have recorded the Northern Shoveler on site or nearby.
What is the conservation status of the Northern Shoveler?
The Northern Shoveler (Spatula clypeata) is listed as Least Concern on the IUCN Red List.
What is the Northern Shoveler?
The northern shoveler (/ˈʃʌvələr/; Spatula clypeata), or northern shoveller in British English, sometimes known simply as the shoveler, is a common and widespread duck. It breeds in northern areas of Europe and Asia and across most of North America, wintering in southern Europe, Africa, the Indian subcontinent, Southeast Asia, and Central, and northern South America.
























